Sinoć su u Beogradu održane završne konvencije koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije u beogradskoj Areni i G17 Plus u Hali sportova u Novom Beogradu. „Za više posla, više pravde i Srbiju u EU“, poručio je predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić i pozvao okupljene da ne budu samoljubivi, već da sarađuju sa svima.

Sinoć su u Beogradu održane završne konvencije koalicije Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije u beogradskoj Areni i G17 Plus u Hali sportova u Novom Beogradu. „Za više posla, više pravde i Srbiju u EU“, poručio je predsednik G17 Plus Mlađan Dinkić i pozvao okupljene da ne budu samoljubivi, već da sarađuju sa svima. Prema njegovim rečima u svim strankama ima dobrih i sposobnih ljudi i treba „zajedno s njima da krenu napred“.

Slađana Milošević i dobošari u Areni

Pre obraćanja političara pristalicama DSS-NS-JS okupljenim iz čitave Srbije, u Areni je pevala rok pevačica Aleksandra Slađana Milošević. Pre njenog nastupa na video bimu su emitovani snimci Svetlane Ražnatović i Bore Đorđevića na dočeku Nove godine prema julijanskom kalendaru, trubači, spotovi s pejzažima Srbije. Pred ulazak stranačkih funkcionera u Arenu su u koloni ušli dobošari. Halom je dominirala ogromna zastava Srbije, dok s plafona Arene visilo više velikih petica, rednog broja liste DSS-NS na glasačkom listiću.

Podsećanja radi, prvu predizbornu konvenciju u tada nedovršenoj hali Limes održala je SPS uoči izbora 2000. godine.

– Da stručnost bude ispred politike – rekao je Dinkić.
On je istakao da je cilj te stranke da obezbedi jaku ekonomiju, jak dinar, da u narednih pet godina prepolovi nezaposlenost u Srbiji i da obnovi srednju klasu. Dinkić se založio za obnavljanje srednje klase i da ona ubuduće vodi Srbiju. Svi moramo da radimo da stvorimo šansu za mlade.
Potpredsednica stranke Ivana Dulić Marković izjavila je da građani imaju mogućnost da na izborima u nedelju glasaju ili za „promene u devedesete“, posle kojih će „luk koštati 800 miliona, jaje 200 miliona, a hladnjačama će voziti leševe“, ili za evropske integracije i mogućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari