Foto: dostajebilo.rs (arhiva)

– Preostaje, dakle, svega deset dana za prikupljanje potpisa za kandidata. To je razlog zbog kojeg smo pomerili Skupštinu dva dana ranije. Mi ćemo zbog toga održati danas po podne Skupštinu da bismo se bolje pripremili za izbore. Saša Radulović je već objasnio da je DJB zvao da zakaže notare za petak i da su nam rekli da su svi zauzeti. Jasno je da će proces prikupljanja potpisa biti ometan za sve kandidate osim za kandidata SNS – ističu u Dosta je bilo za naš list.

Sagovornici našeg lista nisu hteli da nam potvrde navode o tome da li će kandidatkinja DJB za predsednika Srbije biti Miroslava Milenović, o čemu nezvanično uveliko izveštavaju gotovo svi mediji.

Pokret Dosta je bilo ostao je nedavno bez tri poslanika u Skupštini Srbije koji su izrazili nezadovoljstvo neopredeljenošću ovog pokreta za jednog od dvojice predsedničkih kandidata – Vuka Jeremića i Saše Jankovića. Ipak, kako je Danas odmah po njihovom istupanju iz poslaničkog kluba Dosta je bilo izvestio – nezadovoljne pristalice i funkcioneri tog pokreta su se organizovali i stali iza kandidature Saše Jankovića na predstojećim izborima. Oni su u procesu osnivanja udruženja „Građanska platforma“, koji, kako su saopštili, čini znatan broj nekadašnjih koordinatora, odbornika i istaknutih članova DJB.

Pozvali smo sve one kojima je cilj stvaranja pristojne države podjednako važan kao i sredstva kojima taj cilj treba da se ostvari da podrže „Gra|ansku platformu“ i aktivno se uključe u izbornu kampanju Jankovića.

Ivan Kljajić, bivši funkcioner pokreta Dosta je bilo, rekao je za Danas da nisu tačni navodi Saše Radulovića koje je izneo u intervjuu Danasu, da je Zoran Čičak, koji trenutno radi u kampanji za Sašu Jankovića, taj koji je imao zadatak da, kako je rekao, „rovari po DJB“ i praktično vrbuje članove tog pokreta da pređu na stranu Saše Jankovića.

– Naravno da to nije istina. Nikada u životu nisam upoznao tog čoveka niti imao bilo kakav kontakt sa njim – rekao je Kljajić za Danas.