DJB: "Minut ćutanja za pokojnu demokratiju" ispred ambasade Belgije 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da će u subotu u 17.30 organizovati skup pod nazivom „Minut ćutanja za pokojnu demokratiju“ ispred ambasade Belgije, kako navode “ države u kojoj se nalazi centar EU birokratije“, da bi „upozorili na ugroženu demokratiju u Srbiji i na Balkanu“.

DJB je naveo da „više zvaničnika EU je prethodnih nedelja uvredilo i ponizilo građane Srbije, pružajući punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i svemu što radi u Srbiji“ i dodao da su time „uvredili građane koji tri meseca protestuju u preko 50 gradova tražeći slobodne izbore i medije“.

„Demokratija i evropske vrednosti žrtvovani su na Balkanu zarad licemernih interesa vladajuće birokratije u EU i njihovih bankarskih, globalističkih sponzora koji urušavaju suverenitet država Evrope“, navodi se u saopštenju i dodaje se da su u Srbiji „demokratiju zamenile poslušne vođe“.

DJB je kazao da su maju izbori za novi EU parlament i da „EU federalisti zarad snova o nadnacionalnoj super državi, kojom upravljaju ljudi koje niko nije birao, guše demokratiju i centralizuju Evropu“ i da „birači u EU imaju priliku da odaberu put slobodnih, demokratskih i suverenih zemalja Evrope“.

Taj pokret je i prošle nedelje organizovao isto okupljanje ispred ambasade Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari