DJB: Obrazovanje anketnog odbora zbog kupovine "Kopernikusa" 1Foto: DJB logo

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti po kojima je Telekom Srbija kupila kablovskog operatera „Kopernikus Tehnolodži“.

U predlogu, koji je potpisao poslanik Saša Radulović, traži se da Anketni odbor utvrdi ekonomsku opravdanost, kao i osnovanost parametara i prethodno sprovedenih analiza u vezi sa kupovinom ovog kablovskog operatera.

Neverovatno je da je Kopernikus plaćen 200 miliona evra i da je to duplo više od kombinata PKB, koji je prodat za 105 miliona evra, dodaje se u saopštenju DJB.

Predlogom se eksplicitno zahteva da se utvrdi da li je donošenju odluke o kupovini „Kopenikus“a prethodio politički uticaj bilo koje vrste, kao i da se obelodane svi aspekti u vezi sa vlasničkom strukturom „Kopernikusa“, pre svega po pitanju učešća ljudi bliskih Srpskoj naprednoj stranci, navodi DJB.

Na dan 4. juna 2018. godine, prema javno dostupnim podacima iz APR regsitra, vlasnici „Kopernikus tehnolodži“ su bile dve of šor kompanije – jedna sa Kipra, a druga iz Holandije, čiji je opunomoćenik Srđan Milovanović, brat Zvezdana Milovanovića, SNS poverenika za Niš, podseća Pokret DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari