DJB pita zašto ministarstvo priprema škole za uključenje migranata u nastavu 1Foto: Beta/Darko Vojinović (arhiva)

Pokret Dosta je bilo (DJB) je pitao vlasti u Srbiji zbog čega je Ministarstvo prosvete u dopisu od 2. septembra pozvalo prosvetne radnike u osnovnim i srednjim školama u celoj zemlji da se prijave na obuke za uključivanje dece migranata u nastavu, saopštila je ta stranka.

DJB je ocenilo danas da Ministarstvo prosvete „nije u stanju da organizuje nastavu za decu u Srbiji“, i da „deca tek svake druge sedmice idu u školu sa skraćenom nastavom što će praktično osakatiti celu generaciju dece i ostaviti nesagledive posledice“, ali zato ima vremena da se bavi „obukama za sve škole u Srbiji o uključenju migranata u nastavu“.

U saopštenju DJB navodi da su to „migranti za koje Vlada Srbije tvrdi da ne postoje“, kao i da MUP nije odgovarao na više puta postavljana pitanja poslanika DJB, u prethodnom sazivu Narodne skupštine, o tome koliko migranata trenutno boravi u Srbiji, na koje lokacije su raspoređeni i koliki je njihov broj na svakoj od lokacija.

DJB navodi da nije dobio odgovor od MUP-a kada je u januaru ove godine zatražio podatke o broju migranata koji su od države Srbije dobili potvrdu o izraženoj nameri za dobijanje azila u stranoj državi u periodu od 1. januara 2016. do 31. marta 2020. godine, te koja je njihova država porekla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari