Đilas: Celokupna opozicija ima 42, a SNS 38 odsto podrške građana 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da „celokupna“ opozicija u Srbiji ima podršku 42 odsto a Srpska napredna stranka (SNS) 38 odsto građana.

Komentarišući danas objavljene rejtinge stranaka iz istraživanja agencije Ipsos, po kojima SNS ima 58 odsto glasova a SSP 3,8 odsto,  Đilas je ironično kazao da je „veliki uspeh“ što je partija na čijem je čelu „prvi put prešla cenzus“ u jednoj anketi.

„Zbog takvih istraživanja smo već uputili zvaničan protest organizaciji Ipsos Evropa. Danas SNS ima 38 odsto podrške, SPS sedam, (Aleksandar) Šapić tri odsto a celokupna opozicija 42 odsto“, rekao je Đilas za televiziju N1.

On nije hteo da odgovori na pitanje koliko građana po tom istraživanju podržava SSP jer bi to kako je rekao, dodatno unelo loše odnose unutar opozicije.

„Mislim da svako vidi da je SSP pojedinačno najjača opoziciona stranka ali to nije bitno već koliko u zbiru imaju sve stranke, pokreti i organizacije koje su protiv ove vlasti“, rekao je lider SSP.

Upitan za podele u opoziciji u pogledu forme u kojoj će učestvovati u nastavku dijaloga sa vlašću o izbornim uslovima, Đilas je kazao da sve opozicione stranke imaju iste zahteve prema vlastima ali da nije isti način na koji će se boriti za ostvarenje tih zahteva.

„Imamo jednu grupaciju koja se zalaže za dva pregovarača u ime cele opozicije dok je naš stav drugačiji. Za mene međustranački dijalog podrazumeva prisustvo stranaka“, rekao je lider SSP.

Ocenio je da je „veliko pitanje“ kada će dijalog uz posredovanje Evropskog parlamenta biti nastavljen zbog kako je rekao, neizvesnosti oko situacije sa epidemijom virusa korona.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

32 reagovanja na “Đilas: Celokupna opozicija ima 42, a SNS 38 odsto podrške građana”

 1. Cim mediji budu dostupni svim gradjanima, ova vlast ce se srusiti kao kula od karata. Moja baba nikad nista nije drugo gledala osim RTS-a i PInka. Mladi pametan svet koristi internet, ali 60% populacije nezna da ga koristi. A 38% su nepismeni.

  • A 2012. su mediji bili slobodni? Koje medije je imala SNS? Samo KCN i to od 10 do 12 h. Ne biraju mediji nego narod, a kad se izbori završe, sve stranke na biračkim mestima potpisuju zapisnik, svi potpišu da je bilo sve u redu, a kad vide kako su prošli, onda počne kuknjava kako nešto nije u redu. Sad… Djilas treba da nam kaže, da li mu je Djordje Vlah radio istraživanje, ili je to rezultat od onih njegovih 140% izašlih na izbore.

    • Djilas ako sam dobro razumeo. Daje rezultat U slučaju da opozicija dobije koronu imaće 42 ° temperaturu Dok SNS 38° ne znam dal ce opozicija preživeti sa tom temperaturom od 42°
     Ne mogu im ni kožne gaće pomoći pri toj temperaturu. Pa čak i na izborima ja im dajem svima zajedno u koliko se ujedine 27/ do 30 %
     glasova. Zivi bili pa videli

 2. Podatak zvuci lepo ali opozicija treba da bude oprezna I ne nastavi kao do sada jedna stranka u klin druga u plocu. Svi clanovi opozicije po hitnom postupku trebaju da odagnaju sujete da se ujedine I da pokusaju da smene ovu vlast I ucina Srbiju uredjenom drzavom u kojoj ce biti prijatnije ziveti nego sto se zivi sad.

  • Zaboravio Djilas da je Vucic kupovao vakcine sa čipovima. Rezultat svaka vakcina biće glas za SNS a pošto se Djilas vakcinisao znači glasače za Vucica za opoziciju glasače oni koji nisu primili vakcinu
   A primiče i oni kad im prigusti imaju još vremena da se zaraze. Samo nek nastave da igraju kolo. Treba ih sve snimiti kad dodju u kovid bolnicu.
   Da im dodje sve za naplatu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.