Đilas i Obradović: Iznose neistine o nama kako bi prikrili Jovanjicu, Krušik i druge afere 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Osnivači Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Boško Obradović u zajedničkoj izjavi, povodom, kako navode, najnovijih neistina koje su o njima izneli Aleksandar Vučić i Biljana Popović Ivković, poručili su da oni „namerno obmanjuju javnost da bi prikrili Jovanjicu, Krušik i druge afere“.

U zajedničkoj izjavi se nabrajaju tvrdnje koje je u utorak posle podne iznela državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković, među kojima da su Dragan Đilas i Boško Obradović povezani sa narko mafijom i da kriminalizuju policiju jer su u familijarnim i kumovskim vezama sa narko – dilerima.

Istog dana u 21:55 sati prekinut je program televizije Pink i kako se navodi u zajedničkoj izjavi Đilasa i Obradovića, pojavio se Aleksandar Vučić koji je građanima Srbije iz Atine saopštio da se pojavila fotografija Dragana Đilasa sa istaknutim narko – dilerom, da Boško Obradović i Dragan Đilas progone policajca Gorana Papića jer je on svojim rukama uhapsio narko – dilera koji je na slici sa Draganom Đilasom, da i Đilas i Obradović organizuju osvetu nekome ko je štitio zakon.

Gde i kako možemo nas dvojica da saopštimo građanima Srbije da i državna sekretarka MUP i Aleksandar Vučić namerno obmanjuju javnost, da nas namerno svrstavaju u narko – mafiju, i da oboje znaju da to nije istina, pitaju Đilas i Obradović.

Treba li jedan od nas dvojice da obaveštava javnost da mu neki uhapšeni kriminalac nije kum, a drugi da saopštava da nema ženu, pa samim tim ni šuraka? Treba li da obaveštavamo javnost o bivšim partnerkama i njihovim porodicama? Treba li da demantujemo da ne progonimo policajce? Da ne štitimo narko – dilere? Da nismo dileri? Gde tačno mi možemo to da saopštimo javnosti, upitali su oni u zajedničkom saopštenju.

U koju situaciju smo stavljeni obojica? U istu onu u koju je stavljen svako ko naglas govori o organizovanoj kriminalnoj grupaciji koja se zove Sprska napredna stranka, navode oni.

„Uvek nam ostaje predlog da idemo od vrata do vrata. Da pozvonimo, predstavimo se, i zamolimo ljude da uđemo da im objasnimo da nismo dileri droge. I da se sve to dešava zbog slučaja „Jovanjica“. Ostalo vreme možemo da potrošimo na objašnjavanje šta je zapravo Jovanjica, pošto 80 odsto Srbije nema nikakvu informaciju o tome“, ističu Đilas i Obradović.

Kao ni o Krušiku, ni plagijatu Siniše Malog, nepostojećim diplomama Nebojše Stefanovića, postojećim sumnjivim poslovima njegovog oca, ratu kriminalnih klanova u SNS, i svemu za šta bi nam trebalo godinu dana, dodaju oni.

I još samo par minuta da objasnimo da nismo fašisti, manijaci, lopovi, kriminalci, siledžije, izdajnici, sve što cela Srbija o nama sluša svaki dan. I ono najvažnije, da građanima objasnimo da im nikad neće biti bolje sa Aleksandrom Vučićem i da ih on laže doslovno svaki dan, poručuju predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i predsednik Dveri Boško Obradović u zajedničkom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari