Đilas: Vučić iskoristio Putinovu posetu za sopstveni kontramiting 1Foto: FoNet

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić još jednom zloupotrebio obraćanje naciji.

Vučić je to uradio da bi servirao nove laži kao i da je dolazak predsednika Rusije Vladmira Putina iskoristio za spostveni kontramiting, kaže Đilas.

On je u saopštenju naveo da je naročito sramotan pokušaj omalovažavanja ljudi koji protestuju iz subote u subotu višestruko umanjivanjem njihovog broja na 5.000, a još je sramotnije što Vučić njima suprotstavlja broj onih koji su juče u Beograd došli „maltene pod prinudom“.

Đilas je naveo da je jučerašnji dolazak predsednika Rusije Vladmira Putina Vučić iskoristio za sopstveni kontramiting, ali da mu nisu pomogle ni brojne zloupotrebe, ucene i dovođenje zaposlenih u javnim preduzećima.

„Dovukao je ljude iz cele Srbije sa 1.200 autobusa, izreketirali su firme da plaćaju troškove dovođenja ljudi, određivali su kvote i pravili spiskove čak i po domovima penzionera, i opet ih nije bilo onoliko koliko je bilo uglavnom Beograđana u memorijalnoj šetnji za Olivera Ivanovića“, naveo je Đilas.

On je pozivao sugrađane da se protestnoj šetnji pridruže i u subotu, u 18 sati na platou kod Filozofskog fakulteta, i da još jednom, kako je naveo, „pokažu autokrati Vučiću da nas ima ne 5.000, kako on tvrdi, već pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari