Đorđević: Ambasada SAD otvoreno traži priznavanje nezavisnosti Kosova 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da su se obistinile procene da će, „Vučićevo kockanje sa Trampom skupo koštati Srbiju“ što se, kako je naveo, vidi iz saopštenja američke ambasade u Beogradu kojim se podržava Vašingtonski sporazum.

„Mi smo ukazivali na to prilikom potpisivanja ovog dokumenta. Vašingtonski sporazum je štetan jer praktično uklanja sve prepreke na putu ka priznanju nezavisnosti tzv. Kosova“, rekao je lider Oslobođenja.

On je rekao i da su Vašingtonski sporazum i Mali Šengen ne samo put ka priznanju Kosova, već i ka stvaranju velike Albanije.

„Američka ambasada nas sada obaveštava da će ‘ovaj proces voditi obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, u čijem je središtu međusobno priznanje’. Crno na belo su nam nacrtali šta je Vučić potpisao u Vašingtonu i šta će sledeće da potpiše“, rekao je Đorđević, a preneo pokret Oslobođenje.

Podsetio je da se u saopštenju ambasade SAD kao važan cilj iz sporazuma navodi i energetska diversifikacija.

„To u praksi znači otklon od energetske saradnje sa Rusijom i kupovina energenata od SAD. Dakle treba da ugrozimo odnose sa našim istorijskim prijateljem i najvećim garantom Rezolucije 1244, zarad interesa američkih naftnih kompanija“, objašnjava Đorđević.

Predsednik pokreta Oslobođenje rekao je i da regionalnoj stabilnosti ne bi pomoglo nikakvo „međusobno priznanje“, već pre svega povlačenje američkih trupa iz regiona.

„SAD su protivpravno okupirale Kosovo i Metohiju bazom Bondstil i krajnje je vreme da im Srbija otkaže gostoprimstvo na svojoj teritoriji“, poručio je Đorđević.

On je dodao da će pokret Oslobođenje raskinuti sve sporazume štetne po suverenitet Srbije, uključujući Vašingtonski sporazum i inicijativu o Malom Šengenu, kao i da će „obavestiti ambasadu SAD da njihove trupe nisu dobrodošle na suverenoj teritoriji Republike Srbije“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Đorđević: Ambasada SAD otvoreno traži priznavanje nezavisnosti Kosova”

  1. Uz kršenje ustava ovlašćenja predsednika sada sledi i izdaja zemlje. Šta deugo očekivati od Vučića.

    • Deda ne veruj političarima baš ništa. Ni kad hvale ni kad kude. Uvek lažu a ovaj je toliko „hrabar“ da malte ne predlaže da napadnemo SAD radi odbrane suvereniteta Srbije. Zamišlja da je Putin.

  2. naravno. Potpuno isto vazi za sve nase najblize prijatelje i partnere – Nemacku, Italiju, Francusku, Tursku, Madjarsku, Austriju, Emirate, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru……

    • Čudi da Ameri to traže..Mora biti da je prvi put..Objasni nam ovaj što bi da glumi Nenada Tuzla Popovića…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.