Đorđević: Srbija nikad neće zaboraviti humanitarni rad Gujona 1Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa francuskim i srpskim humanitarcem Arno Gujonom koji se već dugi niz godina bavi humanitarnim radom i pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Đorđević je rekao da humanost koju Arno pokazuje kroz pružanje pomoći srpskom narodu na KiM -u i kroz organizovanje humanitarnih akcija Srbija ceni i sigurno nikada neće zaboraviti.

– Vlada Srbije nastaviće da pruža svu adekvatnu podršku našem narodu na KiM-u, jer to je naš osnovni zadatak. Gde god živeli, građani Srbije moraju da imaju jednaka prava i zaštitu. Zahvalni smo svemu što ste do sada pružili Srbima na Kosovu. Naš narod pretrpeo je dosta nevolja i potrebna im je podrška, kako Vlade Srbije, tako i svih drugih naroda, kako bi nastavili da žive zajedno u miru i slozi, rekao je Đorđević.

On je dodao da srpsko – francusko prijateljstvo postoji još i pre perioda Prvog svetskog rata i da dela Gujona pokazuju da se ono prenosi i na buduće generacije kao i da će se Srbija uvek zalagati za očuvanje i poštovanje tog odnosa.

Arno Gujon zahvalio je ministru na prijemu i dodao da će svoj humanitarni rad nastaviti i u narednom periodu, jer su za njega Srbi sa KiM-ajunacima današnjeg doba, jer opstaju i bore se za svoja ognjišta, navodi se u saopštenju.

Gujon je rekao da su mu Srbi na KiM-u pokazali šta znači pravi značaj borbe za slobodu i ljubav prema otadžbini i da je to ono što ga tera da nastavi u svojim humanim delima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari