Foto: FoNet/Marija Рoković

„Po prvim rezultatima istrage, taj stan je bio prazan, mesecima niko u njega nije dolazio i neko je verovatno tipovao prazan stan da bi bio opljačkan, jer se vidi po onome što je upotrebljavano. Nije to bilo pripremano za fizički napad, već za pljačku, za obijanje“, rekao je Vučić za beogradske medije.

On je dodao da je prvi napad na Jovanovića kada mu je zapaljena kuća u Vrčinu, bio napad kojim se ugrožavala sigurnost i bezbednost, a da će da li je to bio pokušaj ubistva tumačiti sud.

„To kako će sud da tumači, to je njihova stvar. Nemojte vi da budete ti koji će da pričaju: ‘Jao, neko je pokušao da ubije Borka Stefanovića, a onaj što je pokušao da nekog drugog okreće na ražnju, on je kolega novinar i on je dobar’ „, rekao je Vučić.

Govoreći o pretnjama koje je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović uputio samostalnoj poslanici Mariniki Tepić, a koje su joj upućivali i pripadnici neofašističkih grupa, Vučić je rekao da je Đukanović saslušan i da joj je navode „Marinika shvati nećemo stati“ kazao u kontekstu da SNS neće stati da pobeđuje na izborima.

On je kazao da su Đukanoviću upućivane gore pretnje.

„Đukanović je saslušan i priveden. Država je saslušala Đukanovića za nešto što je, složićete se valjda, ipak slabije snage ili sto puta slabije snage nego ‘okretaćemo te na ražnju’. A ne – ovo je dozvoljeno, ovo nije. Dajte ljudi, smirite se svi. Država nikome neće dozvoliti takvo ponašanje. Sve ćemo da pohvatamo“, kazao je Vučić.

Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Srbija neće da kvari odnose sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće zbog Evropske unije da se distancira od Rusije.

On je rekao da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i da neće da ih kvari.

Vučić je kazao da za otvaranje poglavlja 31 u pristupnim pregovorima sa EU nije uslov distanciranje od Rusije, ali, kako je dodao, da će da „kažu da je to uslov za zatvaranje poglavlja i ulazak u EU“.

„Srbija se nalazi na evopskom putu i ja to ne krijem nigde, pa ni u Moskvi. A to što ćete vi da mi kažete – srušite svoje odnose s Rusijom. A što da ih srušimo? Vi da gradite Severni tok, a mi ne možemo da gradimo Južni tok? Što? Pa, zato što ste vi veliki, a mi mali. Ja tu vrstu argumentacije neću da prihvatim i sa mnom tako ne možete da razgovarate, ni u Briselu, ni u Berlinu, niti bilo gde drugde“, rekao je Vučić.

Neophodno postići bilo kakav sporazum koji prihvataju i Srbi i Albanci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije govorio o razmeni teritorija između Srbije i Kosova i da je neophodno postići „neki sporazum“ dve strane u cilju mira.

Na pitanje o kakvom sporazumu je reč, rekao da „bilo kakav sporazum… koji će da prihvate Srbi i Albanci… donosi mir“.

„Drugačije mira nema, razumite to… Ako nemate sporazum Albanci će biti još nervozniji. Oni su mislili da su sve završili još 2008. godine. A onda je neki Vučić čudom čuda u 2013. godini uspeo ponovo da vrati Srbiju u igru i zato su nervozni. Zato sad hoće da završavaju sve to“, ocenio je Vučić.

On je takođe naveo da je „istina koju niko ne želi da čuje“ da „na Kosovu nije sve albansko i da na Kosovu nije sve srpsko i da moramo da postignemo kompromis“.

„Onaj ko to ne razume uvešće Srbiju u najveću tragediju iz koje ćemo izaći poraženi, gore poraženi nego ikad. Ako to ljudi ne razumeju, a vidim da ne razumeju, ja takodje s tim nemam problem. Ali, ja da vodim politiku u budućnosti koja će Srbiju da uvede u najteže tragedije, ja to neću“, kazao je Vučić.

Da podsetimo, Vučić je u istom intervjuu rekao i da među nekim članovima SNS vlada panika.

 

Povezani tekstovi