Đukić Dejanović: Živimo u zamrznutom konfliktu sa lošim rezultatima 1Foto: FoNet Zoran Mrđa

Mi živimo u zamrznutom konfliktu sa lošim rezultatima po naš narod na Kosovu, ocenila je u izjavi FoNetu funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović i dodala da se zalaže za briselski dijalog koji u perspektivi vodi sporazumu.

Ona u serijalu razgovora Kosinus priznala da ne može da nazre kada bi taj sporazum i mogao da se postigne. „Kompromis je cilj kojem težimo, gde niko neće dobiti sve, ali niko neće ni izgubiti sve“, objasnila je Đukić Dejanović, koja je i ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografska pitanja.

Ipak, čini se da, prema njenom mišljenju, kompromisa u ovom trenutku nema kada je reč o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama. „Apsolutno ne“, kratko i jasno odgovara na pitanje o članstvu Kosova u toj međunarodnoj organizaciji. Smatra da je briselski dijalog verovatno jedina moguća forma, ali istovremeno konstatuje i da svet mora nekako verifikovati taj dijalog.

„Onaj bitan svet koji nam nameće taj dijalog“, objašnjava Đukić Dejanović. Ocenjuje i da će rezultat dijaloga dati odgovor na pitanje – razgraničenje da ili ne. Deluje joj da nije vreme za referendum i da on ne bi dao nikakav rezultat. Ističe i da ima mnogo emocija kada je u pitanju Kosovo i da joj se čini da smo se rodili na Kosovu. „Tako osećam i tako vaspitavam generacije iza sebe“, poručila je Đukić Dejanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari