Đurić: Bez obzira na dokumenta Srbi da probaju da glasaju na Kosovu 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas sve građane sa tog prostora koji su u biračkom spisku, bez obzira na to kakve dokumente imaju, da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo.

„Birački odbori u sredinama sa srpskom većinom sigurno će uvažiti sva dokumenta, a pokušaje diskriminacije i sprečavanje prijavićemo međunarodnim organizacijama“, rekao je Đurić za Radio televiziju Srbije, povodom zabrane glasanja sa srpskim dokumentima na kosovskim izborima.

On je rekao da je „masovnost“ jedini način da se zaštiti državni interes, jer kako je dodao, „ako svako sa pravom glasa na Kosovu i Metohiji od Srba izadje, tako neće moći da nas pokradu“.

Prema njegovim rečima, „ako bude deset od deset srpskih poslanika, neće moći da bude formirana buduća pokrajinska vlada bez glasa Srba“, a takođe srpski glas u dijalogu biće daleko snažniji.

On je pozvao da glasaju sve koji „osećaju Srbiju kao svoju državu“ i očekuju da Srbija očuva institucionalne veze, podršku, školstvo, zdravstvo, sve ono od čega živi na Kosovu i Metohiji.

„Treba da stanu u jedinstveni blok prema nastojanjima Prištine da se istisne, kako Priština kaže, svaki srpski uticaj na Kosovu i Metohiji“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari