Đurić čestitao Pesah 1Foto: N1

U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime predsedniku Saveza jevrejskih opština Srbije Robertu Sabadošu, rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji čestitam veliki praznik Pesah,napisao je danas Marko Đurić, direktor Kancelarije.

Jedan od najvećih jevrejskih praznika pokazuje nam da snagom ljubavi prema bližnjima, verom i poštovanjem različitosti zajednički doprinosimo miru i prosperitetu, kako u našoj sredini, tako i širom sveta, naveo je Đurić , prenosi Kancelarija na čijem je čelu.

Oslobađanje od ropstva, sloboda i nezavisnost, na koje podseća ovaj praznik, postali su neodvojivi deo univerzalne svetske baštine, a ujedno su i simbol i imenitelj srpskog postojanja, što trajno povezuje naša dva naroda, učvršćujući naše prijateljstvo i uzajamno poštovanje.

Neka vam praznični dani hodočašća i molitve budu nadahnuće da i ubuduće obogaćujete društveni i kulturni život u našoj zemlji i doprinosite napretku i prosperitetu naše zajedničke države.

Uz želju da ovaj veliki praznik donese mir, zajedništvo i blagostanje u domove Jevreja u Srbiji i širom sveta, želim Vam još jednom srećan Pesah, stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari