Đurić: Kurtijeva opsesija Srbima dobila novi oblik 1Foto: BETA/MILOS MISKOV/DS

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kazao je danas da je „opsesija“ predsednika Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija Srbima i Srbijom, kako je kazao, dobila „sasvim novi izraz u njegovoj tvrdnji da se srpski narod na Kosovu i Metohiji plaši Beograda, a ne albanskih nasilnika i šovinista“.

„Zajednica srpskih opština je nasušna potreba Srba na Kosovu i Metohiji i sredstvo da se sačuvaju upravo od nasilnika poput Kurtija, a to što on negira obavezu njenog formiranja svedoči o tome da je srpski narod spreman da toleriše samo ako se pretvori u kolektiv bez ikakvih prava i političkih ambicija“, navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

On je ocenio da su za Kurtija dobri „samo Srbi poput Nenada Rašića i Rade Trajković“, koji, kako je naveo, „govore i deluju kao da su veći Albanci od Albanaca“ i dodao je da je Kurtijeva „strastvena želja da Srbi postanu saučesnici u njegovim velikoalbanskim sanjarijama, međutim, nade su mu uzaludne“.

„Srbi se politički okupljaju iza Srpske liste upravo zato što su svesni da su Kurti i njegovi šovinisti najozbiljnija pretnja opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Kurtijeve patologije diraju u same temelje postojanja i identiteta Srba u našoj južnoj pokrajini, i oni će, uz podršku svoje države Srbije, nastaviti da se svim snagama bore za svoja nacionalna i demokratska prava“, naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari