Đurić: Ne očekujem ništa od naredne runde dijaloga 1Foto: Medija centar

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ne očekuje ništa od naredne runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

„Oni nisu spremni ni za kompromis, ni za dijalog i nema razloga da nešto posebno i očekujem“, rekao je Đurić za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da je Vučić sinoć razgovarao sa predstavnicima EU i poručio da, ako su stavovi Prištine „kao što pričaju Tači, Hodžaj o ostali“, onda nema svrhe da se na taj način razgovara.

Za 24. jun u Briselu najavljen je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija, a pre toga bi u petak i subotu trebalo bi da bude održana još jedna runda tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine.

Đurić je rekao da želi da teme u Briselu budu primena sporazuma o Zajednici srpskih opština i da se razgovara o budućnosti i kako da se pravi mir i bolji odnosi.

Komentarišući izjavu kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da Liberija nije povukla priznanje nezavisnosti Kosova, Đurić je naveo da je kosovska strana navikla da „obmanjuje javnost i žmuri na istinu“.

„Pacoli je rekao i da se čuo sa vladom Liberije, a njihov ministar je pred kamerama rekao da je Liberija povukla priznanje“, dodao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari