Đurić: Nije postignut dogovor o telekomunikacijama 1Foto: Medija centar

Direktor Kancelarije za KiM i šef pregovaračkog tima Beograda Marko Đurić izjavio je da ni posle 20 sati pregovora sa prištinskom stranom nisu postignuti dogovori o telekomunikacijama.

– Uprkos ogromnom uloženom trudu i iskrenoj želji za postizanjem dogovora, i olimpijskoj dužini trajanja od 20 sati neprekidnih razgovora, nisu dogovorena sva pitanja neophodna za sprovođenje dogovora o telekomunikacijama. Smanjen je broj tačaka neslaganja, ali naša strana nije dozvolila ugrožavanje imovine Republike Srbije i principa koji bi kao važni mogli da predstavljaju presedan za buduće razgovore o ovom važnom pitanju, rekao je Đurić za Danas.

On je naveo da je srpska strana insistirala i do kraja ostala dosledna u zaštiti interesa i onoga što je dogovoreno na nivou premijera, a što našim građanima na KiM, jednom kada sporazum bude sproveden, treba da omogući razgovore sa drugim delovima zemlje bez upotrebe pozivnog broja, po dosadasnjim tarifama i uz zadrzavanje dosadasnjih korisničkih brojeva.

Posebno se zahvalio članovima srpske delegacije i rukovodstvu Telekoma Srbija.

– Izdržali smo i uvrede i pritiske i ostali posvećeni pronalaženju kompromisa i održivih rešenja. Zahvaljujem i predstavnicima EU koji su doprineli tome da jedan broj otvorenih pitanja bude rešen, rekao je Đurić i izrazio očekivanje da će u doglednoj budućnosti razgovori o ovoj temi biti nastavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari