Đurić: Platforma Prištine onemogućava trajnu normalnost i stabilnost 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da platforma kosovske Skupštine o pregovorima sa Beogradom“ onemogućava trajnu normalnost i stabilnost“.

„Kako možemo da razgovaramo na osnovu te platforme“, upitao je Đurić i dodao da je na Kosovu stvorena „toksična atmosfera i da u prilog tome govori da je i Stejt department registrovao napade na Srbe“.

On je za TV Pink kazao da Priština „ne želi dijalog, što se vidi u tome što je na čelo pregovaračkog tima postavljen Fatmir Ljimaj koji je ubio desetine civila“.

Đurić je rekao da je bio prisutan kada su visoki zvaničnici Brisela rekli predsedniku Aleksandru Vučiću koji je upozoravao na Platformu da „razumeju brigu i da će učiniti sve da do toga ne dođe“.

On je kazao da je danas 155 dan od nesprovođenja dogovora o Zajednici srpskih opština.

Đurić je rekao da Srpska liberalna stranka na Kosovu i njen poslanik u Skupštini Kosova Slobodan Petrović umesto da „protestuju protiv dešavanja na Kosovu, podržavaju protest ‘Jedan od pet miliona'“.

Đurić je kazao da je Petrović dao kvorum kada se izglasala Platforma koja je po njegovoj oceni „udarila poslednji ekser u mrtvački snaduk dijaloga“.

On je kazao da je ironija i apsurd da „oni koji su preneli razgovore o Kosovu iz UN u EU danas napadaju Vučića“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari