Đurić: Priprema se manipulacija srpskim glasovima na Kosovu 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da se priprema „manipulacija srpskim glasovima na Kosovu“, sa namerom da se, kako je naveo, u prištinski parlament „ugura“ neki (kandidat za premijera Aljbin) Kurtijev Srbin.

U saopštenju Vlade Srbije navodi se da je „bizarno kakvim se trikovima Priština služi kako bi srušila izborni rezulatat Srpske liste“.

Djurić je poručio „svima koji misle da prekrajanje izborne volje srpskog naroda može ostati bez posledica“, da još jednom razmisle, jer ovo „fingiranje trovanja“ jeste „brutalni primer izrugivanja demokratiji i ljudskim pravima“.

„Javnost na Kosovu se danima iz propagandnih kuhinja u Prištini priprema za nekakav veleobrt prilikom brojanja glasova iz centralne Srbije, i danas su učinili prvi korak ka potpunom ukidanju prava Srba na slobodnu političku volju“, ocenio je Djurić, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da će „o ovoj sramoti biti informisan čitav svet“, i dodaje se da „ako iko misli da ovo političko razbojništvo i mangupiranje može da prođe, grdno se vara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari