Đurić: Srbi od nove vlade na Kosovu očekuju da odmah deluje 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji očekuju od nove vlasti u Prištini da odmah budu ukinute carine i ostale “necivilizacijske mere”.

Da li će to biti sledeće nedelje, biće pokazatelj da li je Avdulah Hoti okrenut budućnosti, ili je isti kao njegovi prethodnici, rekao je Đurić za RTS.

Sada se vidi koliko je važno da su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni i okupljeni oko Srpske liste, koja je igrala ulogu jezikka na vagi, ocenio je on.

Vlada zavisi od njihove podrške, predočio je Đurić, koji je odbacio napise i tvdrnje da se Beograd saglasio da obustavi kampanju povlačenja nezavisnoati Kosova.

Đurić je ponovio da se ne može očekivati da Srbija sve da, a ništa ne dobije, i da je spremna da suspenduje tu kampanju ukoliko Priština odustane od zahteva za članstvo u međunarodnim institucijama.

On je najavio da je Srbija spremna za dijalog čim “padnu barikade i blokade” Đurić je rekao i da očekuje veći angažman specijalnog američkog izaslanika Ričarda Grenela oko Kosova i Metohije.

Čekaju nas nesumnjvi izazovi i pritisci i zato je važno da u Beogradu za kormilom bude osoba koja će na čvrst način braniti naše nacionalne interese, kazao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari