Đurić: Srbija neće okrenuti glavu pred eventualnim terorom i progonom 1Foto: N1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Srbija ne želi sukobe, ali da niko ne treba da pomisli da će Srbija okrenuti glavu od svoje obaveze da zaštiti Srbe na tom području od eventualnog „terora i progona“.

„Mi upozoravamo na to šta su nečiji planovi“, rekao je Đurić za 02, govoreći šta bi se desilo ako Priština pokuša da „zauzme sever Kosova“, za koju je naveo da stvara „opasnu atmosferu svojim neodgovornim ponašanjem“.

Komentarišući Rezoluciju kosovske Skupštine, kojom se optužuje Srbija da je počinila genocid na Kosovu, Đurić je rekao da su Kosovo, Albanci i dijalog sa Beogradom „taoci nekadašnjih komandanata OVK“.

„Ta Rezolucija je rezultat straha onih koji bi najzad mogli da se suoče sa odgovornošu za ono za šta nisu odgovarali u prethodnih dvadeset godina“, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, „nema većeg apsurda i odvratnijeg cinizma nego kada zločinac uzme da priča o navodnim tuđim ratnim zločinima“.

On je pozvao Srbe da u nedelju izađu na izbore na severu Kosova i da tamošnjim opštinama sa srpskom većinom sačuvaju srpski karakter.

„Sve što se od nas traži je da damo svoj glas jedinstvu sa državom Srbijom“, rekao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari