Đurić: Srpska lista ostvarila još bolji rezultat nego 2017. 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Srpski kandidati u sve četiri opštine na severu Kosova ostvarili su danas ubedljivu pobedu, izjavio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ocenio da je to velika pobeda Srba na Kosovu, veliki uspeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i za jedinstvo same države Srbije.

Kako je preneo RTS, Đurić je istakao da je Srpska lista i u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i u Zubinom Potoku ostvarila i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu, veći i bolji rezultat nego 2017. godine.

„Naši ljudi, naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su svoja ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali“, naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, ovo je propast i neuspeh onih koji su pozivali na bojkot izbora, nekih neodgovornih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine Srbi, preuzmu kontrolu nad severom. „Večeras se kao retko kad potvrdila poslovica da ‘Samo sloga Srbija spasava'“, naveo je Đurić.

Đurić je čestitao svim sunarodnicima i sugrađanima uspeh na izborima. „Nastavićemo da se borimo, nema opuštanja. Ova pobeda je nova odgovornost da se radi još više i bolje“, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari