Đurić: Tadić neposredno odgovoran za pad standarda pripadnika VS 1Foto: N1

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da je Boris Tadić, kao ministar odbrane i vrhovni komandant, bio neposredno odgovoran za pad standarda pripadnika Vojske Srbije, rasprodaju i uništavanja vojne tehnike, ukidanje redovnog služenja vojnog roka i rasformiranje čitavih korpusa.

Razumljivo je to što Boris Tadić, čak ni na današnji dan nije mogao da se makar pretvara da se raduje snaženju Vojske Srbije, njenih borbenih potencijala i kapaciteta za odbranu teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta Srbije, jer upravo on je najveći krivac za to što je slavna Vojska Srbije dovedena na najniže grane u svojoj istoriji, navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

Potpredsednik SNS je reagovao na tvit nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića povodom današnje vojne vežbe „Vek pobednika“.

„I danas lupetanje, pokazivanje mišića i hvalisanje nepostojećim uspesima vlasti. Vučić kaže da je naša vojska najjača u regionu i da samo Rumunija i Grčka imaju veću vojsku. Pa skoro svi ostali su u NATO. Ko je ovde lud“, napisao je Tadić.

Đurić poodom tog tvita poručuje kako su u Tadićevo vreme „u vazduh su letela vojna skladišta“, a danas „nebom Srbije lete migovi 29 i pripadnici vojske na raspolaganju imaju najmoderniju opremu i naoružanje“, i – po Đurićevoj oceni – „imaće ga sve više“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari