Đurić: U prethodne dve nedelje napravljen pomak u pružanju pomoći na Kosovu, ali nije dovoljno 1Marko Đurić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da je u prethodne dve nedelje napravljen pomak u pružanju pomoći ljudima na Kosovu i dodao da to nije dovoljno.

On je za televiziju Most iz Zvečana najavio da u narednim nedeljama mora da se uradi još više.

„Naš cilj je da u 2020. godini stignemo do svih onih do kojih nismo uspeli iz različitih objektivnih i subjektivnih razloga da stignemo u prethodnim godinama i moramo da identifikujemo ključne probleme“, rekao je Đurić.

On je dodao da je na nedavnom sastanku sa gradonačelnicima u srpskim sredinama na Kosovu najavio procene i smene u februaru.

Naglasio je da je neke od njih ta činjenica nagnala da više rade sa gradjanima.

„Video sam da neki od njih iskreno žele da pomognu i iskoriste resurse koje im država Srbija stavlja na raspolaganje kako bi svojim sugradjanima učinili život podnošljivijim. Nastavićemo da podržavamo gradonačelnike i predstavnike lokalnih institucija koji dobro rade svoj posao“, rekao je Đurić i dodao da Kancelarija vodi intenzivnu procenu rada.

Đurić je obećao da će Kancelarija i Srbija učiniti sve da u ovoj godini pomoć stigne do svih kojima je potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari