Đurić: Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo odraz nervoze Prištine 1Foto: Pink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo „nečuven i skandalozan potez“, koji je odraz nervoze Prištine zbog toga što u poslednjih par godina ne prolaze dobro na međunarodnoj sceni.

„Međunarodna zajednica ima mehanizme da to reši. Nemojte da vas lažu. Postoje vrlo konkretni mehanizmi, pogotovu kada je u pitanju sloboda kretanja“, rekao je Đurić za televiziju Pink.

On je kazao da je cilj Prištine „pravljenje geta pod otovorenim nebom“, jer ih „nervira veza Srba sa Srbijom“.

Đurić je rekao da su predsednika Srbije Aleksandar Vučića, nakon što se usudio da spomene Florima Ejupija, napali „ne samo albanski predstavnci“ nego i neki koji „nose srpsko ime i prezime“.

„Dok su kosovski zvaničnici mislili da sa današnjom Srbijom mogu da razgovaraju kao sa Srbijom Tadića ili Đilasa bili su mirni. Sada vide da više tako ne mogu. Vide da sada Srbija ima više novca da ulaže u vojsku i to ih nervrira“, rekao je Đurić.

Đurić je rekao da će Srbija nastaviti da se bori, i da Srbi na Kosovu „ne treba da brinu“ što se tiče snabdevanja i kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari