Đurišiću opomena zbog "Nebojše iz Beograda" 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o strancima, poslaniku Socijademokratske stranke Marku Đurišiću izrečena je opomena zbog, kako je predsedavajući sednicom naveo, ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine.

Kritikujući vladajuću većinu zbog niza besmislenih amandmana Đurišić je ministra policije Nebojšu Stefanovića nazvao je „Nebojšom iz Beograda“, aludirajući na direktno telefonsko uključenje Stefanovića pre više od deset godina u emisiju „Utisak nedelje“ kada je u toj emisiji gostovao Aleksandar Vučić, tada funkcioner Srpske radikalne stranke.

“Nadam se da će žiri u sastavu Nebojše iz Beograda imati razumevanja za kolege poslanike, da će razumeti njihovu tremu i zalaganje, jer takmičenje u ovom poltronstvu je nešto novo za njih”, rekao je Đurišić, na šta ga je predsedavajući parlamenta Veroljub Arsić upozorio da se kolegama i ministru obraća sa uvažavanjem.

“Ako govorite o Nebojši iz Beograda onda niste u temi dnevnog reda. Govorite o nekim ljudima o kojima niko ništa ne zna, ako niste mislili na ministra“, naveo je Arsić.

“Eto prilike da se otkrije ko je Nebojša iz Beograda i ko su fantomi iz Savamale“, uzvratio je Đurišić, zamolivši žiri za razumevanje. On nije uspeo da završi rečenicu do kraja a Arsić mu je izrekao opomenu zbog narušavanja dostojanstva parlamenta.

Đurišić mu je odgovorio da to što se dešava u parlamentu sigurno nije sednica i zatražio od predsedavajućeg da ima iste aršine za sve i da reaguje uvek i kažnjava ne samo poslanike opozicije nego i vladajuće većine kada ne govore o dnevnom redu i vređaju.

„Nadam da se da ćete reagovati kao sada na moje izlaganje i kada oni ne govore o tome ili ćete da nastaviti sa praksom kažnjavanja samo poslanike opozicije. Možete da me kažnjavate, ali me time nećete ućutkati“, rekao je Đurišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari