Đurišiću opomena zbog "Nebojše iz Beograda" 1Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Kritikujući vladajuću većinu zbog niza besmislenih amandmana Đurišić je ministra policije Nebojšu Stefanovića nazvao je „Nebojšom iz Beograda“, aludirajući na direktno telefonsko uključenje Stefanovića pre više od deset godina u emisiju „Utisak nedelje“ kada je u toj emisiji gostovao Aleksandar Vučić, tada funkcioner Srpske radikalne stranke.

“Nadam se da će žiri u sastavu Nebojše iz Beograda imati razumevanja za kolege poslanike, da će razumeti njihovu tremu i zalaganje, jer takmičenje u ovom poltronstvu je nešto novo za njih”, rekao je Đurišić, na šta ga je predsedavajući parlamenta Veroljub Arsić upozorio da se kolegama i ministru obraća sa uvažavanjem.

“Ako govorite o Nebojši iz Beograda onda niste u temi dnevnog reda. Govorite o nekim ljudima o kojima niko ništa ne zna, ako niste mislili na ministra“, naveo je Arsić.

“Eto prilike da se otkrije ko je Nebojša iz Beograda i ko su fantomi iz Savamale“, uzvratio je Đurišić, zamolivši žiri za razumevanje. On nije uspeo da završi rečenicu do kraja a Arsić mu je izrekao opomenu zbog narušavanja dostojanstva parlamenta.

Đurišić mu je odgovorio da to što se dešava u parlamentu sigurno nije sednica i zatražio od predsedavajućeg da ima iste aršine za sve i da reaguje uvek i kažnjava ne samo poslanike opozicije nego i vladajuće većine kada ne govore o dnevnom redu i vređaju.

„Nadam da se da ćete reagovati kao sada na moje izlaganje i kada oni ne govore o tome ili ćete da nastaviti sa praksom kažnjavanja samo poslanike opozicije. Možete da me kažnjavate, ali me time nećete ućutkati“, rekao je Đurišić.