Dodik: Hoće da me zavade s Vučićem; Mektić: Nema govora o slučajnosti 1Objava Dragana Mektića na Tviteru Foto: Screenshot Twitter @DraganMektic

Milorad Dodik je negirao da je organizacija „Srbska čast“ iz Republike Srpske povezana sa njim i njegovom Strankom nezavisnih socijaldemokrata, kako je to u prošlonedeljnom razgovoru za Danas kazao bivši ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Dodik, član Predsedništva BiH, za današnje izdanje Politike je rekao da se sa pripadnicima „Srbske časti“, za koje Mektić tvrdi da su bili najagresivniji na nedavnim protestima u Beogradu, slučajno slikao na ulici pre nekoliko godina i da „nema ništa sa destruktivcima“.

On je naveo da su tvrdnje o njegovim vezama sa „Srbskom časti“ izmišljotina Srpske demokratske stranke, i sugerisao da je cilj tih tvrdnji „zavaditi Dodika i Vučića“.

Mektić, međutim, u izjavi za Danas insistira da nema govora o slučajnom susretu Dodika sa pripadnicima „Srbske časti“ iz Republike Srpske.

On je danas na Tviteru objavio fotografije na kojima su, kako objašnjava, članovi organizacije koje naziva „paravojnom formacijom“ u Narodnoj Skupštini Republike Srpske i u Palati predsednika RS, sa Dodikom u vreme dok je on bio predsednik RS.

„Slika dokazuje da ih je primio i slikao se sa njima u Palati predsednika RS“, naveo je Dragan Mektić.

Mektić se osvrnuo i na reakciju Pere Simića, Dodikovog savetnika, objavljenu u vikend izdanju Danasa, navodeći da Simićev „lažni pokušaj … da to demantuje samo to još jače potvrđuje“.

Simić je tvrdio da Mektić „plasira notornu laž i intrigu“, a „sve po volji svojih mentora iz političkog Sarajeva koji bi da sukobe Beograd i Banjaluku“.

Dok Simić navodi da „nikakve paravojne formacije u RS ne postoje“, Mektić ostaje pri stavu da njeni članovi jesu učestvovali u neredima u Beogradu i da tamo „nisu mogli biti bez blagoslova Milorada Dodika“.

Mediji u Srbiji prethodnih godina izveštavali su da je vođa „Srbske časti“ u Srbiji Bojan Stojković iz Niša i da je on navodno učestvovao u formiranju „paravojske“ u RS. Kao vođa „Srbske časti“ u RS ranije je pominjan Igor Bilbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari