Dragan Đilas: Nije istina da tražimo duplo više mandata 1foto FoNet Milica Vučković

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde kaže za Danas da nije istina da SSP u pregovorima sa ostatkom opozicije o jedinstvenoj izbornoj listi traži duplo više mandata od ostalih sa liste.

U Saopštenju SSP se navodi da je netačna je informacija koja se pojavila u medijima da Stranka slobode i pravde traži da ima duplo više mandata nego ostali partneri sa kojima razgovaramo o izlasku na izbore i formiranju jedinstvene opozicione liste.

„Sa našim potencijalnim partnerima – Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Narodnom strankom i Pokretom za preokret – vodimo razgovore o tome da li ćemo izaći na izbore ili ne. Kada oko toga postignemo dogovor razgovaraćemo oko niza tehničkih pitanja, među kojima će biti i izgled same liste na kojoj očekujemo da budu i nestranačke ličnosti koje se bore za promene u Srbiji“, piše u saoptenju.

Dnevni list Nova piše da Đilas traži duplo više mandata od ostalih u pregovrima.

Prema pisanju Nove, početna ponuda na stolu je bila svakome po 30 odsto.

Blok u kojem su SSP, DS, PSG i PZP nedavno je, prema našim saznanjima, počeo pregovore o zajedničkoj izbornoj listi sa Narodnom strankom Vuka Jeremića, a prema našim saznanjima na toj listi bi mogli da se nađu i članovi neformalnog udruženja intelektualaca pod imenom „Skupština slobodne Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari