Drecun: Još jedna sednica, a ne "Dan D" 1Foto: N1 (Arhiva)

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je dobro što će Srbija danas na sednici Saveta bezbednosti UN imati priliku da ukaže na brutalnu upotrebu sile u cilju zastrašivanja Srba na severu Kosova, ali da ne očekuje saglasje među stalnim članicama Saveta bezbednosti.

On je za RTS rekao da je to još jedna od sednica Saveta bezbednosti a ne „Dan D“ gde će sve zainteresovane strane izneti mišljenje o situaciji na Kosovu i gde se ključni činioci po običaju neće složiti.

„Pitanje je kakav će biti nastup ostalih članica Saveta kada je reč o prebijanju ruskog državljanina, pripadnika Unmika, inače će lov na predstavnike UN širom sveta biti otvoren. Ako se budu ponašali tako što će i na ovom polju da se dele po pripadnosti to neće biti dobro jer će ti ljudi koji rade pri UN biti u situaciji da svako može da ih prebija i hapsi a to će obesmisliti ulogu UN“, naveo je Drecun.

Kada je reč o poslednjim u nizu hapšenja Srba, Drecun je rekao da to samo pokazuje kolikoje Beograd bio u pravu kada je reč o primanju Kosova u Interpol. „Da je Kosovo postala punopravna članica Interpola imali bismo situaciju u kojoj bi oni podizali stotine hiljada poternica za ljudima srpske nacionalnosti. Jer Priština će na svaki način pokušati da parira optužnicama specijalnog tužioca koje će izneti na videlo razmere zločina koje je OVK počinio“, smatra Drecun.

On je najavio da će zbog toga i Srbija pokrenuti kampanju kojom bi međunarodnu javnost upoznala sa brutalnim etničkim čišćenjem koje je izvršeno nad srpskim narodom na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari