Drecun o sastanku na FPN-u: Dijalog smanjuje tenzije 1Foto: N1 (Arhiva)

Narodni poslanik iz Srpske napredne stranke Milovan Drecun ocenio je da je jučerašnji razgovor predstavnika vlasti i opozicije dobar, jer svaki dijalog smanjuje tenzije.

„Sastanak je organizovan verovatno sa namerom da se olakša atmosfera. Svakom društvu da bi se razvijalo potrebna je jaka i konstruktivna opozicija koja će da nudi dobra rešenja i u tom pravcu treba da se usmerava“, rekao je Drecun za Radio-televiziju Srbije.

Komentarišući razgovore na Fakultetu političkih nauka, on je, ipak, napomenuo kako misli da je Skupština pravo mesto.

On ističe da se „svi bore za medijski prostor ali je pitanje sa kakvim porukama se ide u medije – da li sa porukama mržnje ili sa konstruktivnim idejama“.

„Treba da postoji ravnopravna utakmica, a izborni uslovi su kreirani od strane sadašnje opozicije. Mi moramo da unapredimno i izborni sistem i institucije jer razvoj institucija mora da prati ekonomski razvoj koji je ekspanziji“, smatra Drecun.

Drecun, koji je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, istakao je i da je za nastavak dijaloga Beograda i Prištine neophodno ukidanje taksi i snažnije angažovanje međunarodne zajednice.

„Ako se prioritet ogleda u tolerisanju jednostranih poteza onda rešenja nema. Nisam siguran da EU nije imala mehanizme da utiče na Prištinu. Za nastavak dijaloga važno je snažnije delovanje međunarodne zajednice“, rekao je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari