DS: Na osnovu lažnih izbora ne može se formirati legitimna vlada 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je da se na osnovu „lažnih“ izbora od 21. juna ne može formirati legitimna vlada, jer se po njenim rečima, u parlamentu bez opozicije ne mogu donositi evropski zakoni.

„U ogoljenoj autokratiji nema ni privida vladavine prava i demokratije. Zato je Aleksandar Vučić, navodni pobednik izbora, posle više od četiri meseca priznao da će i parlament i vlada morati na popravni, odnosno da će ponovo pokušati da nepostojeći legitimitet svoje vlasti obezbedi vanrednim izborima“, ocenila je zamenica predsednika DS a prenela ta stranka.

Dodala je da je zajednički prioritet celokupne opozicije „još snažnije i odlučnije insistiranje da se ispune uslovi kako bi najavljeni izbori za 2022. godinu mogli da se smatraju slobodnim i poštenim, a ne da budu puko prebrojavanje ucenjenih i zastrašenih birača, kao što je to slučaj od 2012. do danas“.

„Lokalni i parlamentarni izbori biće razdvojeni, RTS će postati pravi medijski servis građana i evroparlamentarci će ozbiljno kontrolisati čitav izborni proces, ako opozicija i građani pokažu političku mudrost, istrajnost i sposobnost da se za sve to izbore. Na prvim slobodnim i poštenim izborima Aleksandar Vučić gubi vlast,“ navela je Dragana Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari