DS: Novinari na meti hajke Ane Brnabić i megafona vlasti 1Foto: BETA/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Demokratska stranka (DS) podržala je danas novinare lista Danas, portala Južne vesti, televizije N1 i nedeljnika NIN i ocenila da su oni danima na meti hajke premijerke Ane Brnabić, ali kako je navedeno, i „megafona vlasti poput Sime Spasića, osuđenog silovatelja“.

Potpredsednica DS Dragana Rakić je u saopštenju ocenila da bi u svakoj državi na evropskom putu trebalo da bude nezamislivo da predsednica Vlade naziva bilo koje novine i novinare lažovima i da danima pokušava da ih diskredituje, ali da je to realnost koju Srbija proživljava jer je državu otela mafija i koristi silu da se obračuna sa nezavisnim medijima.

„Ana Brnabić je svojim istupanjem stvorila pogodnu atmosferu da napade na novinare nastave upravo oni koji su direktno i blisko povezani sa kriminalom, oni koji već godinama služe kao megafoni režima Aleksandra Vučića i obavljaju ‘prljave’ poslove. Pretnje Sime Spasića, osuđenog silovatelja, treba shvatiti vrlo ozbiljno, jer se kao akter pretnji ne pojavljuje bilo ko, već neko ko je prethodno osuđen za teško krivično delo“, navela je Rakić.

Potpredsednica demokrata ukazala je da pretnje da će novinari biti „nabijeni na kolac“ ne smeju da prođu bez zvanične istrage i sudskog epiloga, kao i javne osude, i pozvala je još jednom nadležne organe gonjenja da odmah sankcionišu sve pripadnike Srpske napredne stranke koji prete novinarima u Srbiji.

„Naposletku, reč je o članovima stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nekadašnji ministar informisanja, koji je ostao upamćen i po rečenici da će se kad tad osvetiti Slavku Ćuruviji. Demokratska stranka će učiniti sve što je u njenoj moći da nijedan novinar više ne doživi tragičnu sudbinu Slavka Ćuruvije“, rekla je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari