DS: Podržavamo zahtev akademske zajednice RTS-u 1Foto: printscreen rtv

Demokratska stranka iskreno i u potpunosti podržava zahtev akademske zajednice upućen Javnom medijskom servisu, o neophodnosti profesionalnog, objektivnog i blagovremenog informisanja građana., navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

„Pridružujemo se apelu koji je potpisalo 140 intelektualaca, koji ohrabruju novinare i urednike Radio televizije Srbije, da se oslobode balasta autocenzure i svih drugih pritisaka,  koji ih sprečavaju da se svojim poslom bave u interesu građana, a u skladu sa onim na šta ih Zakon o javnom informisanju i Javnom medijskom servisu obavezuju“, navodi se u saopštenju.

Iz DS-a ističu da se zahtevima iz apela štite interesi građana i društva u celini zbog čega, kako kažu, DS ima i moralnu i političku obavezu da podrži ovu građansku i akademsku akciju.

„Bez slobodnih medija i istinitog i profesionalnog izveštavanja, nema ni uslova za slobodne i poštene izbore, pa samim tim ni slobodnog  društva i razvoja“, stoji u saopštenju.

„Borba demokratskih političkih stranaka za slobodne i poštene izbore nema ni smisla ni izgleda na uspeh ukoliko u njoj ne učestvuju i sami građani, zbog čega se DS raduje apelu akademske zajednice upućenog RTS-u i budućim sličnim građanskim inicijativama“, zaključili su iz DS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari