DS povodom jučerašnjeg nasilja u Nišu: Nasilje neće proći 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Demokratska stranka (DS) danas je, reagujući na jučerašnje ulično nasilje u Nišu, poručila da će biiti „bedem i zaštita od nasilnika i pružiće i pravnu i svaku drugu pomoć“ svim građanima koji su „spremni da pruže otpor mafijaškom režimu na čijem je čelu Aleksandar Vučić“.

U saopštenju je navedeno da jučerašnji incident u Nišu, kada je 38-godišnjak šamarao dve žene na pešalkom prelazu, „nije izolovan slučaj i ne dešava se prvi put“.

Režim Aleksandra Vučića izjeda našu državu i društvo iznutra, generiše nasilje i u medijima i na ulici, pretvarajući Srbijuu latinoameričku diktaturu u kojoj je sasvim normalno da neko šamara žene na ulici, u sred bela dana, u sred Niša, ocenio je potpredsednik Demokratske stranke Nenad Mitrović na konferenciji za medije u Nišu.

Mitrović ističe kako „režim pokušava da nametne veštački stvorene podele među nezadovoljnim građanima i da zastraši građane željne promena, jer je svestan da neće ostati na vlasti ukoliko opozicione partije, pokreti i udruženja i građani budu radili zajedno“.

Po njegovoj oceni, „istina je da jedina podela koja postoji danas jeste podela na one građane koji neće da pristanu na to da o njihovim sudbinama odlučuju razni Ajkovići, Jutke i Simonovići, i na one koji su spremni da brane režim kako bi sačuvali privilegije koje im režim pruža“.

„Svim građanima spremnim da pruže otpor mafijaškom režimu na čijem je čelu Aleksandar Vučić, Demokratska stranka biće bedem i zaštita od nasilnika i pružiće i pravnu i svaku drugu pomoć“ naglasio je Mitrović i pozvao građane, sve opozicione partije, pokrete i udruženja na jedinstvo.

„Samo ćemo zajedničkim snagama moći da srušimo režim ogrezao u kriminalu i korupciji i da oslobodimo državu i građane iz šaka napredne mafijaške organizacije na čijem je čelu upravo Aleksandar Vučić“, rekao je Mitrović.

Član Glavnog odbora DS Srđan Milivojević naglasio je da ta stranka ne prihvata nasilje i spremna je da brani svakog građanina Srbije, bez izuzetka, koji se oseća ugroženim od strane režima

„Nasilje u Nišu zastrašujući je pokazatelj kakve posledice ima ’edukativni program’, kako je prikazivanje kasapljenja na televiziji sa nacionalnom frekvencijom okarakterisala Olivera Zekić, članica REM“, naglasio je Milivojević, ocenivši da je „Srpska napredna stranka postala pokrovitelj ne samo organizovanog kriminala, već i svakog drugog kriminala“ koji je „preplavio Srbiju“.

Mlivojević je rekao da je poruka DS jasna i da „nasilje neće proći“.

„Pobedićemo kriminal, Srbija mora biti vraćena u ustavne okvire, a svaki kriminalac mora da zna da će da odgovara za počinjena krivična dela, bez obzira da li u džepu ima člansku kartu SNS ili sliku sa Aleksandrom Vučićem koja ga štiti“, zaključio je Milivojević.

Policija je uhapsila 38-godišnjaka u Nišu nakon što je juče šamarao dve žene na niškom Bulevaru Nemanjića jer su prethodno branile stariju ženu koja se sporo kretala na pešačkom prelazu, dok je on iz automobila trubio.

Incident je snimio jedan od vozača i M. A. je uhapšen, a krivično se tereti za nasilničko ponašanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari