DS sumnja da je dobijena sagasnost za useljenje u "Beograd na vodi" 1

Demokratska stranka (DS) danas je povodom useljenja u prvu stambenu zgradu „Beograda na vodi“ izrazila sumnju da su sva javna preduzeća dala potrebne saglasnosti, a da tu pre svega misle na MUP i protivpožarnu zaštitu.

U saopštenju DS je pitala Vladu i gradsku vlast da li su obezbedili predvidjenih 25 miliona kubika vode dnevno, 100 MW instalisane snage električne energije, 40.000 parking mesta za funkcionisanje jednog takvog naselja.

Podsetivši na požar još za vreme izgradnje i to „samo posle jedne varnice koja se pojavila prilikom zavarivanja“, DS je pitala da li stanari mogu da zapale sveću na svojim terasama, a da ne dodje do požara.

DS je pitala i da li će stanari na najvišim spratovima imati dovoljan pritisak vode, gde se kanalizacija od tih višespratnica odvodi i da li je bezbednost vlasnika stanova zagarantovana u smislu protivpožarne zaštite.

„Beograđani ne vide da su urađeni kolektori za kanalizaciju koji će odvoditi otpadne vode daleko od Save, ne vide da su konstruisane trafostanice koje bi obezbedile dovoljnu količinu struje, a nema ni hidrofora za snabdevanje vode u neophodnoj meri“, navela je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari