DS u Kragujevcu: Uplivom u stranku režim pokušava da DS izvede na izbore 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Predsednik Kragujevačkog odbora i član Predsedništva i Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Ivan Dubljanin ocenio je danas da je u toj stranci pokazan „visok stepen jedinstva“ da se odbrani od pokušaja režima da „uplivom u stranku“ i uprkos odluci o bojkotu izvede DS na predstojeće izbore.

„Odluka Glavnog odbora treba trajno da preseče taj čvor koji postoji već duže vreme, a pre svega mislim na one koji na Vučićevim medijima iznose svoje, a ne stavove stranke. Tako je bilo i u vezi sa učešćem DS-a u Savezu za Srbiju, pa tako i sada kada iznose stavove suprotne DS-u oko bojkota izbora“, rekao je za agenciju Beta Dubljanin.

Prema rečima Dubljanina raspuštanje omladine DS-a je bila „dobra oduka“ jer su održavanje njihove skupštine i odluke koje je donela „bili nelegitimni“.

Dodao je da je manji broj mladih izmanipulisan od strane jedne grupe članova Glavnog odbora koji se protive odluci o bojkotu izbora.

Dubljanin je rekao da je kragujevački Gradski odbore DS-a ostao „apsolutno jednoglasan“ u odluci da se bojkotuju izbori jer u ovom trenutku ne postoje slobodni mediji, niti uslovi da gradjani slobodno izraze svoju izbornu volju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari