DSS: Brnabić stala u zaštitu rijaliti programa i Željka Mitrovića 1Foto: Logo

Vulgaran rečnik kojim se Željko Mitrović obraća ministru kulture Vladanu Vukosavljeviću ni malo ne iznenađuje, jer je sasvim u skladu sa njegovom poslovnom i privatnom biografijom, kao i uređivačkom politikom TV Pink, čiji je vlasnik., saopštila je Demokratska stranka Srbije.

„Daleko više zabrinjava činjenica da je predsednica Vlade Ana Brnabić umesto da podrži ministra kulture, stala u zaštitu primitivnog tajkuna Mitrovića, braneći neograničeno emitovanjeverbalnih i telesnih pornografskih sadržaja“ rijaliti programa. Ističući kao primer američku porodicu Kardašijan, koja je postala poznata zahvaljujući rijalitiju, predsednica Vlade je direktno poručila da ova skandalozna porodica treba da služi za ugled srpskim, a uzor mladima u Srbiji da bude društveni talog – učesnici rijalitija“, navodi se u saopštenju DSS-a.

DSS ističe i da je Ana Brnabić iznela neistine i pokazala neznanje.

„Neistina je da nije u nadležnosti Vlade da se bavi pitanjem rijaliti programa, prikrivajući činjenicu da se oblast javnog informisanja uređuje zakonima, a da je Vlada predlagač zakon“, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije ističe i da je premijerka neznanje pokazala politikantski navodeći da je prvi rijaliti program u Srbiji bio Veliki brat“ na B92, iako je to je bio pet godina ranije, 2001. godine, Cirkus voajer“ na TV Košava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari