DSS: Izbor Brnabić je šamar Srbiji 1

Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da mandat za sastav nove vlade poveri Ani Brnabić politički je šamar glasačima koji su mu ukazali poverenje, njegovoj stranci i koalicionim partnerima, Rusiji i svima koji su verovali da je slobodan i sposoban da donosi odluke u interesu države, saopštila je Demokratska stranka Srbije (DSS).

Svojom odlukom predsednik je gurnuo prst u oko i većinskoj Srbiji koja drži do tradicionalnih vrednosti i smatra da privatna opredeljenja pojedinca ne mogu da budu bez značaja pri izboru na najviše državne funkcije, ocenjuje DSS.

Ta stranka ističe da je Ana Brnabić od povratka u zemlju 2001. godine do ulaska u Vladu Srbije 2016. godine radila isključivo za američke konsultantske firme i kompanije, a odlukom predsednika Vučića je promovisana za najistaknutiju ličnost američke administracije u srpskoj administraciji.

Svakim danom, pa i ovim potezom predsednika Srbije, sve je jasnije da je politika aktuelne vlasti veoma daleko od deklarisane politike održavanja pune ravnoteže dobrih odnosa sa SAD, EU i Rusijom, navodi se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari