DSS: Medvedev poručio da će Rusija podržati zaštitu državnih interesa na Kosovu 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da je ruski premijer Dmitrij Medvedev u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije poslao jasnu poruku da zaštita srpskih državnih i nacionalnih interesa u procesu rešavanja problema Kosova i Metohije ima punu podršku Rusije.

„Čvrsto je izrečen stav Rusije da je ‘spremna da pruži Srbiji svu neophodnu podršku očuvanju integriteta i suvereniteta Srbije’ i da je ‘zainteresovana isključivo za mirno rešavanje postojećeg problema na osnovu Rezolucije 1244’. Time je upućen nedvosmislen signal da će Rusija stajati iza kosovske politike Srbije koja je temeljena na Rezoluciji 1244 i punog očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, koje Rezolucija garantuje. Prilika ne sme da se propusti“, navela je ta stranka.

DSS je ocenila da su se tako stekli uslovi da Srbija promeni sadašnju kapitulantsku politiku razgraničenja, odnosno priznanja secesije Kosova politikom zasnovanom na realnom i sa medjunarodnom pravom uskladjenim planom postupne reintegracije Kosova i Metohije u ustavno-pravni poredak Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari