DSS: Sporazum sa Fronteksom ugrožava suverenitet države 1Foto: Logo

Potpisivanjem sporazuma o kontroli granica sa evropskom Agencijom za graničnu i obalsku stražu – Fronteks, vlast u Srbiji je još jednom pokazala da slepo služi interesima EU, izjavio je potpredsednik Demokratske stranke Srbije Zoran Sandić .

Kako se navodi u pisanoj izjavi Sandića, prihvatanje ovog sporazuma i dovođenje stranih državljana da kontrolišu granicu Srbije, direktno ugrožava suverenitet zemlje.

Ističe da prema navodima čelnika Fronteksa da će oni štiititispoljne granice EU“, Srbija dolazi u opasnost da postane mesto gde će biti stacioniran ogroman broj migranata, čime bi bila ugrožena bezbednost naše zemlje i naših građana.

Time, ispada, da naša policija i naša država nisu sposobni da brinu o granicama zemlje, što naravno nije tačno”, navodi se u saopštenju.

Sandić podseća da su sporazum sa Fronteksom, između ostalih, odbili da potpišu, uz obrazloženje da ne žele da ugroze suverenitet svojih država Hrvatska i Mađarska, pa se postavlja pitanje čijim interesima služi vlast u Srbiji, srpskim ili interesima pojedinih država EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari