Foto:DSS

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je novinarima, posle otkrivanja spomenika, da NATO agresija nije završena.

„Ono što je bio cilj NATO agresije upravo se završava pred našim očima.U završetku te akcije, što je sramota za sve nas, učestvuje direktno srpska vlast, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, istakao je Jovanović.

Jovanović je rekao da je to spomenik Aleksandru Vučiću koji je „krenuo u svoju političku karijeru kao osvedočeni patriota, a želi da je završi kao osvedočeni izdajnik“.

On je naveo da je pre 20 godina počeo najozbiljniji rad na secesiji Kosova, a 20 godina nakon toga on će se, po svoj prilici, završiti „potpisom naliv perom na nekakav pravno obavezujući sporazum kojim bi Srbija trebalo da prizna secesiju Kosova“. Prema njegovim rečima, to bi bio poraz srpske nacionalne ideje, istorije i pljuvanje po svakoj žrtvi. Jovanović je istakao da se DSS protivi takvom epilogu i da će dati sve od sebe da se tako nešto ne desi.

„Vučić danas u Nišu obeležava nešto na šta nema moralno pravo, jer će potpisom koji želi da stavi na pravno obavezujući sporazum obesmisliti svaku žrtvu koja je pala u odbrani zemlje 1999. godine“, rekao je Jovanović. Potpisivanje ovog sporazuma bi, kako je rejkaom, Srbiju uvelo u nestabilnost za narednih 20 godina.

„Predamo li Kosovo to nije kraj problema.To je otvaranje i početak niza novih problema od Raške oblasti, preko Vojvodine, preko juga i centralne Srbije.Predaja Kosova nas uvodi u novi ciklus ozbiljnih nestabilnosti.Mi to želimo da sprečimo“, istakao je Jovanović. Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov je rekao da se Omladina stranke odlučila na ovaj performans, jer sledi potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma koji bi bio „poslenji čin veleizdaje Aleksandra Vučića i predaje Kosova i Metohije“.

Po njegovim rečima, da su posledice NATO bombardovanja ubijeni građani, žrtve od osiromašenog uranijuma, a da će „posledice Aleksandra Vučića i potpisa biti veleizdaja i dalje rasparčavanje Srbije“.

Povezani tekstovi