DSS: Stefanović i Kuburović koliko je podignutih optužnica? 1Foto: Logo

DSS zahteva da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuburović obaveste javnost protiv koliko je lica uhapšenih tokom 2016. i 2017. godine u podignuta optužnica.

Protiv koliko se vodi postupak pred sudom, saopštila je danas ta stranka.

U saopštenju se pita koliko je postupaka okončano osuđujućim presudama.

Bez tih podataka o stvarnim rezultatima pompezno promovisanih akcija policije, koji danas nisu poznati, nije moguće otkloniti sumnje da je borba vlasti protiv kriminala i korupcije jednako lažna kao doktorat ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovća, navodi DSS.

U 2016. i 2017. godini, u akcijama policije pod šiframa „Ciklon“, „Cunami“, „Skener“, „Ares“, „Pluton 2“ i sličnim , koje su se odvijale u formi jeftinih predstava za narod, uhapšeno je više od 1.200 lica, samo u 2017. više od 800.

Prema zvaničnim saopštenjima Ministarstva unutrašnjih poslova, to je učinjeno zbog osnovane sumnje da su uhapšeni izvršili krivična dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, teške krađe i razbojništva, ubistva, silovanja i nedozvoljenih polnih radnji, iskorišćavanja maloletnih lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznude, otmice i drugih.

Akcije su uvek završavane konferencijama za novinare ministra unutrašnjih poslova, koji je ponosno govorio o, da kažemo, uspešnoj borbi protiv kriminala i korupcije, piše u saopštenju.

Prema saznanjima kojima raspolaže Demokratska stranka Srbije, hapšenja nisu rezultirala donošenjem pravosnažnih sudskih presuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari