DSS: Vučić i Dačić da se izjasne o planu podele Kosova 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije saopštila je da zahteva da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjasne o istinitosti vesti o planu podele Kosova, koje se poslednjih dana pojavljuju u medijima.

Kako se navodi u saopštenju, u brojnim domaćim sredstvima informisanja objavljena je vest da su SAD, Francuska i Rusija usaglasili plan o podeli Kosova, navodeći i detalje tog navodnog plana.

„Bez obzira što se radi ne samo o neprihvatljivom, već krajnje besmislenom predlogu podele Srbije i priznavanja secesije Kosova, a najverovatnije o ordinarnom puštanju ‘probnih balona’, ova ‘vest’ je uznemirila srpsku javnost, posebno Srbe na Kosovu i Metohiji“, navodi DSS.

Zato su dužni, dodaju, da se oglase predsednik Aleksandar Vučić i potpredsedsednik Vlade Ivica Dačić, kao glavni zastupnici predloga o podeli Kosova na srpskoj strani.

Kako se ističe, dužni su da obaveste građane o stvarnom stanju stvari, a pre svega da li iko u ime Srbije vodi tajne pregovore o podeli i priznavanju secesije Kosova iscrtavajući nove granice Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari