DSS: Vučićevi stavovi idu na ruku akciji Velike Britanije u UN 1Foto: Logo

Akcija Velike Britanije, predsedavajuće Savetom bezbednosti UN, da se rasprava o situaciji na KiM ne stavlja na dnevni red redovne sednice ovog organa i izjave predsednika Republike Aleksandra Vučića kojima ponovljeno tvrdi da se Rezolucija 1244 SB UN ne odnosi na Srbiju…

…jer se u njoj pominje samo Savezna republika Jugoslavija, vremenski su usklađene i zajednička im je teza da je pitanje Kosova rešeno, navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

„To nije i ne može da bude slučajno. Predsednik Srbije se prvi put potpuno otvoreno našao na istoj liniji sa vodećim promoterima nezavisnosti Kosova“, piše u saopštenju.

Kako ističu, zato su krajnje farsične burne verbalne osude Velike Britanije od strane srpskih zvaničnika, zbog njenog doslednog lobiranja za prijem samoproglašeog Kosova u Ujedinjene nacije.

„Uostalom, isto koliko su isprazne fraze kojima se osuđuje izjava albanskog ministra dijaspore da će se sledeće godine ukinuti granica Albanije i Kosova, a da Srbija ni prstom nije mrdnula kada su tzv. Republika Kosovo i Crna Gora zaključile Sporazum o državnoj granici – državnoj granici Republike Srbije“, saopštila je DSS.

Ističu da je Srbija  u kojoj caruju laž, prevara, manipulacija i besramna propaganda lažno patriotske vlasti, kojom pokušava da prikrije kapitulantsku kosovsku politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari