Dumanović: Stefanoviću sloboda, Vučiću omerta 1Foto: N1

Član pokreta „Oslobođenje“ i bivši inspektor Uprave kriminalističke policije (UKP) Milan Dumanović izjavio je danas da će zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović najverovatnije biti smenjen sa svih funkcija, ali da neće završiti u zatvoru. 

Dumanović je agenciji Beta kazao da će se sukob između Stefanovića i predsednika Aleksandra Vučića završiti kompromisom.

„Vučiću i Stefanoviću je u ovom trenutku najbitnije da ne budu povezani s organizovanim kriminalom. Kumovi će se sigurno nagoditi, Stefanović će dobiti slobodu, a Vučić omertu. Kad bi Stefanović progovorio, politička karijera Vučića bi bila ugašena“, istakao je bivši inspektor UKP-a.

On tvrdi da borbe protiv organizovanog kriminala neće biti sve dok je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

Dumanović kaže da je većina funkcionera SNS-a, u Beogradu i u unutrašnjosti Srbije, povezana s raznim kriminalnim grupama.

„Ako bi Vučić zaista pokrenuo borbu protiv organizovanog kriminala, morao bi da potpuno uruši SNS, jer bi veliki broj stranačkih funkcionera završio u zatvoru. U mnogim gradovima postoji otvorena sprega između čelnika SNS-a i kriminalnih grupa. Najbolji primer je Kruševac, gde su novinari KRIK-a otkrili bliske veze visokopozicioniranih članova SNS i kriminalne grupe Zorana Jotića Jotke“, rekao je Dumanović.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić je stalno u predizbornoj kampanji i sve aktivnosti državnog aparata su u funkciji njegovog rejtinga.

„Vučić hapsi samo kada mu je potrebno da podigne svoj rejting. Tako je još od hapšenja Miroslava Miškovića i to je veoma loše za bezbednost zemlje. Grupa Veljka Belivuka sigurno neće biti povezana s organizovanim kriminalom, iako je svima poznato da su proteklih godina bili veoma bliski s pojedinim funkcionerima SNS-a i da su čak i učestvovali na stranačkim skupovima i u izbornim kampanjama“, kazao je bivši inspektor UKP-a.

Naveo je da na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka neće biti govora o njihovoj povezanosti sa državnim funkcionerima.

„Imam saznanja da se nekoliko članova te grupe ponudilo da budu svedoci saradnici, kako bi izbegli višegodišnje zatvorske kazne. Oni će svedočiti samo ono što bude odgovaralo vlastima“, rekao je Dumanović.

Naveo je da u Srbiji postoji 28 organizovanih kriminalnih grupa.

„Srbija je postala kriminalna država. Organizovane kriminalne grupe opstaju čineći najteža krivična dela. Narod je uplašen, živi u strahu, jer vlast štiti i sarađuje s najvećim kriminalcima u zemlji. Zar bi grupa Veljka Belivuka mogla da, kako je rekao predsednik Vučić, pravi ćevape od ljudskog mesa da nisu sarađivali s ljudima bliskim najvišim predstavnicima vlasti u Srbiji“, zaključio je Dumanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Dumanović: Stefanoviću sloboda, Vučiću omerta”

  1. sve je to u redu, ali interesantno da bivši radnik MUP-a kod veze kriminala i policije navede samo jedan primer i to onaj do koga je došao KRIK i ni jedan primer za koji on zna iz prakse, do koga je on došao?!

  2. Odvratne li price o cevapima od ljudskog mesa….Ko to moze da prica i to jos preko TV…petkom uvece u 10 sati

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.