Dveri: Gej parada u Čačku tajno se organizuje 27. septembra 1Foto: Logo

Gradska organizacija opzicione stranke Dveri saopštila je danas da je prema njihovim informacijama gej parada u Čačku zakazana za 27. septembar, sa čim javnost nije upoznata i pozvala Čačane da njihov odgovor bude „parada porodičnog ponosa“.

„Prema informacijama kojima Dveri raspolažu, gej parada biće održana na gradskom trgu u Čačku u petak, 27. septembra u 18 časova. Ova informacija se drži u tajnosti i o tome su upoznati samo gradski čelnici i Policijska uprava u Čačku“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri navode da imaju informacije da će aktiviste gej parade, koje su ocenili kao „grupu plaćenih aktivista sa strane“ posetiti tajno Čačak, razviti zastave duginih boja i transparent „Ne odričem se“, i pod velikom policijskom zaštitom prošetati centralnim gradskim ulicama, kao što je to bio slučaj i u Kraljevu, Kragujevcu, Šapcu i Valjevu.

„Prema našim saznanjima iz istog izvora, njih će pre toga u gradskoj upravi primiti predsednik Skupštine grada Igor Trifunović, a na gradskom trgu dobrodošlicu će im poželeti gradonačelnik Čačka Milun Todorović“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri pitaju gradske čelnike u Čačku zašto se ta informacija drži u tajnosti, kada su Čačani glasali za Srpsku naprednu s tranku, Socijalističku partiju Srbije i Partiju ujedinjenih penzionera Srbije da bi oni organizovali gej parade u tom gradu.

Dveri pitaju i ko su ugroženi homoseksualci u Čačku i zašto oni slobodno ne prošetaju, jer im to niko ne brani i zašto u grad dolaze plaćeni aktivisti sa strane i „promovišu homoseksualizam deci“.

„Smatramo da većina Čačana deli naše mišljenje da nećemo gej paradu u našem gradu i zato pozivamo sugradjane da se okupimo u petak, 27. septembra na gradskom trgu u 18 časova i zajedno sa našim porodicama stanemo u odbranu tradicionalnih vrednosti u našem društvu. Naš ponos su naše porodice, deca i omladina“, navodi se u saopštenju Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari