Dveri najavile podršku porodici poginulog radnika vojne fabrike u Lučanima 1Foto: Dveri

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da će njihovi članovi sutra ispred Osnovnog suda u Ivanjici podržati porodicu poginulog radnika vojne fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ Milomira Milivojevića, zbog čije pogibije se sudi generalnom direktoru fabrike i dvojici rukovodilaca.

Suđenje generalnom direktoru vojne fabrike u Lučanima Radošu Milovanoviću i još dvojici rukovodilaca fabike – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, počelo je 3. oktobra u Osnovnom sudu u Ivanjici, zbog pogibije dvojice radnika te fabrike, Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića, u fabričkoj eksploziji pre dve godine.

„Imajući u vidu nemile scene sa proteklog suđenja direktoru fabrike Radošu Milovanoviću, kada su radnici  pod pritiskom direktora došli pred sud i vređali porodicu poginulog kolege, građani su odlučili da se ovaj put okupe i pruže podršku porodici Milivojević, a sa građanima će biti i narodni poslanik Dveri Dragan Vesović“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri ističu  da će se u Osnovnom sudu u Ivanjici u petak, 15. novembra, održati dva suđenja, u 9 časova suđenje sestri poginulog radnika Namenske u Lučanima Mirjani Milivojević, koju je tužio direktor fabrike Milovanović, a u 11.30 se održava i nastavak suđenja tom direktoru.

Vesović je u pisanoj izjavi za medije istakao da oseća moralnu obavezu da zajedno sa građanima sutra bude u Ivanjici i pruži podršku porodici Milivojević.

„Ovi ljudi treba da znaju da nisu sami. Niko ne sme biti ostavljen na milost i nemilost bahatim direktorima uz koje stoji vlast. Niko ne sme da proživi onakvu torturu kakvu su ispred suda u Ivanjici prošli Milivojevići, kada su ih po nalogu direktora vređale bivše kolege njihovog poginulog sina. To nije normalno. Zato smo sutra svi uz njih“, naveo je Vesović.

Generalni direktor vojne fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima Radoš Milovanović zamolio je ranije danas fabričke radnike da sutra ne prisustvuju suđenju u Opštinskom sudu u Ivanjici, u kome se vodi postupak protiv njega i još dovjice rukovidilaca zbog pogibije dvojice radnika.

„Zamoliću vas da 15. novembra ne idete u Ivanjicu. Ne želim da zbog prisustva ispred suda ponovo doživite uvrede, pogrdne reči koje su žestoko upućivane na račun svakog radnika preduzeća posle vašeg dolaska u Ivanjicu 3. oktobra“, navodi se u saopštenju Milovanovića koje je poslato medijima.

Milovanović je dodao da je spreman da se izbori sa optužbenim predlogom, koji je ocenio kao „neosnovan i nepravedan“ i dodao da je svestan, kako je rekao, činjenice da ne snosi nikakvu krivičnu odgovornost i zahvalio radnicima fabrike na podršci koju mu pružaju.

Prvo sudsko ročište, koje je održano početkom oktobra, obeležilo je prisustvo nekoliko stotina radnika te fabrike koji su ispred suda aplauzom podržali Milovanovića i verbalno napali porodicu poginulog Milivojevića, što je naišlo na oštre osude jednog dela javnosti.

Suđenje je odloženo za 15. novembar na molbu Tužilaštva, jer je trećeokrivljeni Tomo Stojić zatražio od tužilaštva sporazum o priznanju krivice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari