Dveri: Napadi zbog istine 1Foto: Dveri

Nakon izjave Boška Obradovića o Vučićevom kršenju Ustava, podigla se kompletna medijska mašinerija vlasti i orkestrirani napadi na predsednika Dveri jer je rekao istinu, saopštio je danas taj pokret.

Oglasili su se svi dežurni glasnogovornici Vučićevog režima: od potpredsednika SNS Milenka Jovanova i Miloša Vučevića, preko ministra vojnog i ministra policije, do Zorane Mihajlović, Gorana Vesića, Darka Glišića, predsednika EAST-WEST BRIDGE za Srbiju Jovana Kovačića i raznih analitičara u službi vlasti, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća da jedino što Boško Obradović priziva u svojoj jučerašnjoj izjavi jeste poštovanje Ustava Srbije po kome su Kosovo i Metohija sastavni deo naše države.

„Niko, pa ni predsednik Srbije, nema pravo da krši Ustav. Za kršenje Ustava nadležni državni organi treba da pokrenu krivični postupak protiv svakoga ko to čini, pa i protiv predsednika Srbije. O tome treba hitno da se izjasne i Ustavni sud i nadležni državni tužilac“, ocenile su Dveri.

U saopštenju se navodi da je posebno zabolelo vladajući režim podsećanje Boška Obradovića da smo se sa Albancima razgraničili još 1926. godine kada je potpisan Protokol o razgraničenju Kraljevine Jugoslavije sa Republikom Albanijom i da nikakvo dalje razgraničavanje koje zagovara predsednik Srbije ne samo da nema smisla nego je i protivustavno.

A kršenje teritorijalnog integriteta i suvereniteta je najteže krivično delo, poodsećaju Dveri.

Umesto da se reši problem ratnih vojnih veterana koji su u višednevnom štrajku glađu u Valjevu i koji probijaju sebi šake zbog brojnih nerešenih pitanja, Ministarstvo odbrane se bavi izjavama jednog od lidera opozicije.

Dvweri takođe podsećaju predstavnike svih službi bezbednosti u Srbiji da podela Kosova i priznanje nezavisnosti nepostojeće države Kosova vodi direktno u stvaranje Velike Albanije i dalje rasparčavanje Srbije, i da su dužni da spreče tu bezbednosnu pretnju po našu državu Srbiju, pa makar morali da na tom putu da uhapse i predsednika Srbije lično.

Dveri ističu da je predsednik Srbije taj koji krši Ustav, gazi predsedničku zakletvu i izdaje državne i nacionalne interese – najveća bezbednosna pretnja za našu zemlju.

Krivični zakonik Republike Srbije u članovima 306 i 307 jasno kaže: „Građanin Srbije koji potpiše ili prizna kapitulaciju ili prihvati ili prizna okupaciju Srbije ili pojedinog njenog dela, kazniće se zatvorom najmanje 10 godina. Ko silom ili na drugi protivustavan način pokuša da otcepi neki deo teritorije Srbije ili da deo teritorije pripoji drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina, navode Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari