Dveri: Ne narušavati dobre odnose 1Foto: Logo

Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri iz Medveđe je danas upozorio da formiranja povereništva Srpske desnice u toj opštini može da naruši dobre odnose između Srba i Albanaca.

Da li ovom opštinom počinju da duvaju neki drugi vetrovi, koji mogu ozbiljno da naruše odlične međuetničke odnose, videće se veoma brzo, ali nije jasno kome je to potrebno, navode Dveri.

Dveri podsećaju da se u Medveđi u septembru održavaju redovni lokalni izbori i ukazuju da aktuelna vlast očekuje podršku Beograda, zbog čega joj mišljenje naroda nije bitno. Izborna kampanja već je započela i sinoć je u Medveđi bio Miša Vacić, koji je formirao povereništvo Srpske desnice, a sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Nebojša Arsić, navode Dveri.

U tom pokretu kažu da je jedna od opcija sadašnje vlasti stvaranje nekakvog bloka svih političkih aktera koji su i sada na političkoj sceni, ali pod plaštom „nekakvog patriotizma“.

Dveri navode da je Medveđa potpuno razorena i pored jedne od najlekovitijih banja, Sijarinske banje, kao rudnika zlata, srebra, olova i cinka Lece, koji je po sadržaju metala jedan od najbogatijih u Evropi.

Ekonomski kolaps opštine i nemogućnost zapošljavanja, osim nekakvih ugovora, može da bude veoma opasan okidač koji bi mogao da naruši decenijsku harmoniju suživota višenacionalnih zajednica, upozorile su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari