Dveri pozvale građane na porodičnu šetnju u Beogradu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Srpski pokret Dveri pozvao je danas gradđane na manifestaciju pod nazivom „Porodična šetnja“ koja će biti održana u subotu, 15. maja, sa početkom u 15 časova, ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je sve porodične ljude u Srbiji da se sutra pridruže toj stranci na tradicionalnoj „Porodičnoj šetnji“ pod sloganom „Za sve naše porodice“.

„Sutra je Svetski dan porodice i prava prilika da zajedničkom šetnjom centralnim beogradskim ulicama od Skupštine do Kalemegdana pokažemo to najlepše lice Srbije – porodično lice. Ovo će biti zajednički i nadstranački skup sa idejom da Srbija postane država – prijatelj porodice, jer smo uvereni da je porodična politika najbolja politika za 21. vek“, rekao je Obradović na konferenicji za novinare u Čačku.

On je dodao da je „Porodična šetnja“ manifestacija koju Dveri organizuju već 12 godina i da im se ove godine pridružilo preko 20 različitih udruženja.

Obradović je istakao da je porodica jedina tema danas koja sve ujedinjuje, bez obzira na verske, nacionalne ili političke razlike.

„Porodica je iznad levice i desnice, vlasti i opozicije, i zato su dobrodošli svi kojima je porodica na prvom mestu. Porodica je, medjutim, danas ugrožena i demografski, i ekonomski, i socijalno, i zdravstveno, i ekološki“, rekao je Obradović.

Predsednik Političkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević rekao je da Zakon o rodnoj ravnopravnosti nije zakon o ravnopravnosti polova, koja je potpuno Ustavom i zakonima zaštićena kategorija u Srbiji, nego da se tim zakonom nameće jedna ideologija, koja je po njegovoj oceni „lažna, nenaučna i protivporodična“ i koja „tvrdi da uopšte nije bitan biološki pol čoveka nego kako ga društvo oblikuje“.

„Prema tome, rodna ideologija nije Zakon o ravnopranosti polova i zato ćemo se svim silama boriti protiv toga“, rekao je Dimitrijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari